- август 23, 2023
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Трудност: Лесна
-
Прегледа176
Руколата върви чудесно с винегретен дресинг заради пикантния си вкус. Опитайте да добавите пикантна фета, прошуто, летни горски плодове или костилкови плодове към вашата салата или заменете меда с кленов сироп, ако искате да я направите още по-здравословна.
Можете да добавите сирене, прошуто и скариди или пушена сьомга към салатата.
Съставки
Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180 градуса. Подредете бадемите върху тава за печене и препечете до леко златисто, около 5 минути, като разбърквате, докато вървите. Приберете в хладилник за 5 минути.
Отрежете върха на лимона. Нарежете лимона на четвъртинки и отстранете всички семки. Прехвърлете в кухненски робот и смелете на едри трохи.
Добавете половин бадем, чесън, мед, щедра щипка сол и няколко щипки черен пипер. Разбийте, докато лимонът и бадемите се накълцат на ситно, като изстържете стените на кухненския робот, ако е необходимо.
Прехвърлете лимоново-бадемовата смес в съд. Добавете зехтин, затворете буркана и разклатете, за да се смеси и емулгира.
Поставете рукола в голяма купа за салата, полейте с половината от дресинга и разбъркайте. Добавете още дресинги, ако желаете, лъжица по лъжица, докато салатата се облича по ваш вкус. Овкусете и подправете с допълнителна сол и черен пипер, ако е необходимо. Гарнирайте с останалите препечени бадеми.
Вижте още
Салата от рукола със сос винегрет
Съставки
Follow The Directions
Загрейте фурната на 180 градуса. Подредете бадемите върху тава за печене и препечете до леко златисто, около 5 минути, като разбърквате, докато вървите. Приберете в хладилник за 5 минути.
Отрежете върха на лимона. Нарежете лимона на четвъртинки и отстранете всички семки. Прехвърлете в кухненски робот и смелете на едри трохи.
Добавете половин бадем, чесън, мед, щедра щипка сол и няколко щипки черен пипер. Разбийте, докато лимонът и бадемите се накълцат на ситно, като изстържете стените на кухненския робот, ако е необходимо.
Прехвърлете лимоново-бадемовата смес в съд. Добавете зехтин, затворете буркана и разклатете, за да се смеси и емулгира.
Поставете рукола в голяма купа за салата, полейте с половината от дресинга и разбъркайте. Добавете още дресинги, ако желаете, лъжица по лъжица, докато салатата се облича по ваш вкус. Овкусете и подправете с допълнителна сол и черен пипер, ако е необходимо. Гарнирайте с останалите препечени бадеми.
Коментирай